Selecteer een pagina

RUIMWERK
Wij creëren ruimteZodat u beter kunt werken.

“De mannen denken mee, zijn kordaat in hun aanpak, soms lastig voor de opdrachtgever maar duidelijk gericht op een helder resultaat.” Almar Hollaar – CEO – Quality Position Services (QPS)

Quality Positioning Services (QPS) is een dochter van SAAB Nederland. Zij zijn de wereldleider in het digitaal vastleggen van de zeebodem, een ongelooflijk moeilijk high-tech werkveld.

Logischerwijs steunt het bedrijf op getalenteerde en hoogopgeleide mensen die over de gehele wereld moeilijke en uitdagende projecten uitvoeren. Naast inhoudelijk inspirerend werk en prima arbeidsvoorwaarden is het essentieel dat de ontwikkelteams kunnen werken en spelen in een specifiek ontworpen kantooromgeving.

Uitgaand van de eerste briefing hielpen we QPS in het vinden van een nieuwe locatie zodat alle medewerkers op één verdieping kunnen werken, in plaats van verspreid te zijn over hun toenmalige meerlaags en gedateerd gebouw.

We analyseerden hoe hun teams werken, hetgeen een fysieke omgeving vereist die geconcentreerd werken ondersteunt afgewisseld met snelle en gemakkelijke kleine groepsbesprekingen, in aanvulling op grotere vergaderingen en video conferencing voor één op één gesprekken en groepsbijeenkomsten (inclusief een wekelijks 20 personen video conference met het kantoor in Canada).

Om te beantwoorden aan de wens dat “mensen het iedere dag gaaf vinden hier te mogen werken” zorgden we er voor dat er voldoende ruimte is voor informele gesprekken, dat een grote gemeenschappelijke keuken en ontspanningsruimte het hart van het kantoor is, dat frisse kleuren gebruikt zijn die aansluiten bij de bedrijfskleuren en dat het kantoor zowel licht en luchtig is als tegelijkertijd gezellig en comfortabel. We wilden de voordelen van een open infrastructuur verkrijgen zonder de nadelen van een open kantoortuin.

We hielpen bepalen welke meubels te gebruiken, met electrisch verstelbare sta tafels als standaard. We gaven specifieke aandacht aan duurzaamheid: zo kunnen mensen bijvoorbeeld op de fiets naar hun werk komen en op kantoor douchen (iets dat de helft van de medewerkers nu al doet) en nieuwe LED verlichting vermindert het energiegebruik en -kosten aanzienlijk, en verbetert de lichtkwaliteit.

Wij denken dat het resultaat een prachtig kantoor is dat perfect voor QPS is en hen helpt hun unieke persoonlijkheid, unieke vaardigheden en unieke manier van werken te versterken.

Opdrachtgever

Locatie

Soort project

Omvang 

Aantal medewerkers 

Rollen

 

QPS – a SAAB company

Zeist

Bestaande bouw

1.200 m2

50

aanhuur advies, concept ontwikkeling, interieurontwerp, turn key afbouw


 uimwerk creëert ruimte - om te kunnen werken - conceptontwikkeling, design & inrichting, bouwmanagement.

RUIMWERK Wij creëren ruimte. Zodat u beter kunt werken. – conceptontwikkeling, design & inrichting, bouwmanagement –

 

Project: CITO
Opdrachtgever: CITO
Oppervlakte: 10.000m2
Projecttype: Design & Build

Project: QPS
Opdrachtgever: QPS
Oppervlakte: 500m2
Projecttype: Design & Build

Project: Fellenoord
Opdrachtgever: OVG/EDGE
Oppervlakte: 25.000m2
Projecttype: Bouwmanagement