Selecteer een pagina

RUIMWERK
Wij creëren ruimteZodat u beter kunt werken.

“Zowel de eigenaar van het kasteel als ik zijn meer dan verrast over de aanpak en kwaliteit van jullie voorstellen.” Belegger – ontwikkelaar

Kasteel Wassenaar – Wassenaar

Door een projectontwikkelaar werden we benaderd met de vraag of we ervaring hadden met het herontwikkelen van kastelen. Nou nee, niet direct. Maar samen met ervaren mensen uit ons netwerk zijn we de uitdaging niet uit de weg gegaan. Uiteindelijk is een kasteel ook een werkomgeving, nietwaar.

De kasteelheer zocht naar een bestendige toekomst voor het mooie pand. Op zijn verzoek hebben we een quick scan gemaakt en vroegen ons af:

Wat maakt het gebouw en de locatie sterk? Wat maakt het zwak? Wat zijn de kansen en bedreigingen voor het gebouw en de locatie? Wat maakt de locatie en het gebouw uniek?

De historie van de locatie bleek een ware inspiratiebron: internationale allure en een plek van historisch unieke ontmoetingen zijn de rode draad. Daar wilden we op aanhaken, zodat een nieuwe historische periode ingeluid kon worden.

We ontwikkelden een hierbij aansluitend concept van appartementen (groot en van voldoende allure om te passen bij de ambiance) met dienstverlening (van huismeester tot boodschappen en strijkservice), de stappen die het plan helpen verwezenlijken (van de juiste appartementen en sfeer tot het realiseren van exclusieve hotelkamers voor gasten van de bewoners), het geld dat nodig is voor het plan en de aanpak van het vervolg.

Opdrachtgever

Locatie

Soort project

Omvang 

Aantal medewerkers

Rollen

 

Belegger – ontwikklelaar

Wassenaar

Herontwikkeling

6.000 m2

12 tot 15 appartementen van 170 – 230 m2

conceptontwikkeling


 uimwerk creëert ruimte - om te kunnen werken - conceptontwikkeling, design & inrichting, bouwmanagement.

RUIMWERK Wij creëren ruimte. Zodat u beter kunt werken. – conceptontwikkeling, design & inrichting, bouwmanagement –

 

Project: CITO
Opdrachtgever: CITO
Oppervlakte: 10.000m2
Projecttype: Design & Build

Project: QPS
Opdrachtgever: QPS
Oppervlakte: 500m2
Projecttype: Design & Build

Project: Fellenoord
Opdrachtgever: OVG/EDGE
Oppervlakte: 25.000m2
Projecttype: Bouwmanagement